Przepis
ten znalazłam kilka lat temu w internecie i niestety nie zapisałam
autora. Nie będę więc ściemniać, że przepis jest mój, chciałam
tylko się z Wami podzielić „miksturą” na gofry naprawdę
idealne. Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku, smakowite z bitą
śmietaną i letnimi owocami. Gofry znad morza mogą się schować!
Składniki:
2
szklanki mąki
1
szklanka mleka
1szklanka
wody
1
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta
soli
cukier
waniliowy
1
łyżka cukru
2
jajka- osobno żółtka, osobno białka
trochę
oleju (wlewam około 2 łyżek), może być rozpuszczone masło
Przygotowanie:
Mąkę,
mleko, wodę, proszek, sól, cukry, żółtka oraz olej połączyć
mikserem w dużej misce. W wysokim naczyniu ubić na sztywno białka,
a następnie dodać je do ciasta i delikatnie połączyć. Piec w
porządnie nagrzanej gofrownicy, aż będą złote ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.