czwartek, listopada 24, 2011

DOMOWE CHEESEBURGERY


Jeśli fast food, to tylko w domu!

Składniki:
4 bułki do hamburgerów (w wersji zdrowszej powinny być razowe lub chociaż z ziarnem)
ulubiona sałata
żółty ser
250g mielonej wołowiny (zdrowsza od wieprzowiny)
ogórek kiszony (dla karmiących składnik zakazany)
ketchup
majonez
przyprawy do mielonego lub tylko sól i pieprz

Przygotowanie:
Mielone doprawiamy, dzielimy na 4 części, spłaszczamy dłonią na naprawdę cienko i smażymy bez tłuszczu na grillu elektrycznym lub patelni teflonowej. Bułki kroimy na pół oraz lekko przyrumieniamy na grillu. Sałatę rwiemy lub kroimy (jeśli jest to sałata lodowa) na na mniejsze kawałki. Ogórek kroimy w plasterki. Gdy wszystkie składniki są już przygotowane, układamy hamburgera: na bułkę kładziemy mięso, ser, sałatę, ogórka, majonez, ketchup i zamykamy drugą połową bułki. Proste? Banalnie proste! Więc po co nam Mc Donalds?

1 komentarz:

Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...