Jeśli szukacie zdrowych i domowych słodkości, te ciasteczka mogą Was zachwycić...
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia świata" Wyd. Arti.
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia świata" Wyd. Arti.
Składniki:
120g płatków owsianych (dodałam błyskawicznych)
125g wiórków kokosowych
125g wiórków kokosowych
150g mąki
90 g miałkiego cukru
150g roztopionego masła
1 łyżeczka płynnego miodu
1 łyżeczka sody|
tyle łyżek gorącej wody, by ciasto ładnie się lepiło
1 łyżeczka sody|
tyle łyżek gorącej wody, by ciasto ładnie się lepiło
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj płatki, wiórki, mąkę i cukier. Dodaj masło. W mniejszej misce wymieszaj miód z 2 łyżkami gorącej wody i sodą. Całość wlej teraz do masy z mąką i masłem. Bardzo dokładnie wymieszaj, dodaj jeszcze tyle wody, by ciasto ładnie się lepiło.
Na natłuszczoną blachę nakładaj porcje na ciasteczka, zachowując spore odstępy. Spłaszcz dłonią. Piecz ok. 15 minut w temp. 150 st. C na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia. Słodkiego popołudnia!
Na natłuszczoną blachę nakładaj porcje na ciasteczka, zachowując spore odstępy. Spłaszcz dłonią. Piecz ok. 15 minut w temp. 150 st. C na złoty kolor. Odstaw do wystygnięcia. Słodkiego popołudnia!
Zapraszam do mnie na konkurs http://madziazwaw1.blogspot.com/2013/06/konkurs-wygraj-fotoksiazke-ze-swoim.html
OdpowiedzUsuńdo wygrania fotoksiążka
Zjadla bym teraz takie. Hmmm...
OdpowiedzUsuń