czwartek, maja 30, 2013
SAŁATKA MAKARONOWA
Składniki:
200g makaronu świdry, np. Czaniecki 3-kolorowy
szczypior z 3 dymek
270g twarogu wędzonego z papryką lub czosnkiem
270g kukurydzy z puszki
250g pomidorków truskawkowych lub koktajlowych
3 łyżki majonezu
5 łyżek jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
przyprawy: koperek, pietruszka, bazylia, estragon, oregano, pieprz, sól
Przygotowanie:
Ugotować makaron al dente, odcedzić i ostudzić. Szczypior drobno posiekać. Twaróg pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki przekroić wzdłuż na pół. Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, wymieszać.
Przygotowanie sosu: majonez mieszamy z jogurtem (jeśli lubicie dużo sosu w sałatkach, możecie dodać 7 łyżek jogurtu naturalnego). Czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z przyprawami dodajemy do sosu. Dobrze łączymy.
Sałatkę polewamy sosem przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.