piątek, października 21, 2011

PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO I TUŃCZYKIEM

Pytałam jakiś czas temu, co jeść na śniadanie, by unikać produktów mlecznych. Oto jedna z propozycji. Szybka, smaczna i zdrowa pasta kanapkowa.

Składniki:

dojrzałe awokado
puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym
1/3 natki pietruszki
pieprz
oliwa z oliwek
cytryna (dla tych, co mogą ją spożywać)

Przygotowanie:
Awokado obierz i pokrój w drobną kostkę. Tuńczyka odsącz i dodaj do awokado. Pietruszkę posiekaj i dodaj do pozostałych składników. Wszystko wymieszaj, skrop delikatnie oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dopraw pieprzem. I gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...