niedziela, października 02, 2011

FASZEROWANE BAKŁAŻANY

Składniki:
2 bakłażany
3 pomidory Lima
1 filet z kurczaka
0,5 papryki czerwonej
1 ząbek czosnku
1 torebka ugotowanego na sypko ryżu
mozzarella do posypania
przyprawa do kurczaka
odrobina oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Z bakłażanów wydrąż miąższ. Włóż go na sito i posyp solą. To samo uczyń wydrążonymi bakłażanami. Odstaw na 20 minut, by puściły sok i pozbyły się goryczy. Paprykę oraz filet z kurczaka pokrój na drobną kostkę. Z pomidorów zdejmij skórę i też pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotuj dużą miskę. Wymieszaj w niej zimny ryż, kurczaka, pomidory, paprykę, miąższ z bakłażanów, połącz z przyprawami. Przygotowaną masą faszeruj bakłażany. Na koniec skrop je delikatnie oliwą z oliwek i posyp mozzarellą.
Piecz w 180 st. C przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...