Składniki:
ćwiartka
z kurczaka
2
cebule
3
ząbki czosnku
czerwona
papryka
papryczka
chili (jeśli zupę będą jadły młodsze dzieci, nie dodajemy
chili)
zielona
papryka
puszka
kukurydzy
puszka
pokrojonych pomidorów
70g
makaronu nitki
oliwa
sól,
pieprz
natka
pietruszki
1
łyżeczka przyprawy do rosołu lub bulionu eko
Przygotowanie:
Papryczkę
chili oczyszczoną z nasion, cebulę oraz czosnek siekamy i
podsmażamy na oliwie. Solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojoną w
kostkę paprykę, dusimy razem ok. 10 minut. W tym czasie
zagotowujemy w garnku ok. 2 litrów wody. Wkładamy do niej ćwiartkę
kurczaka oczyszczoną ze skóry, dodajemy łyżeczkę przyprawy do
rosołu lub bulionu eko. Gdy kurczak się podgotuje, wyjmujemy go i
drobno porcjujemy. Do pozostałej gotującej się ciągle wody/
rosołu dodajemy makaron. Po ok. 7 minutach przelewamy do zupy
warzywa z patelni, pomidory i kukurydzę. Mieszamy, zagotowujemy i
wyłączamy kuchenkę. Doprawiamy do smaku. Dekorujemy natką
pietruszki. Można podawać ze śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.