Dzisiaj wersja z farszem rybnym.
Składniki:
4 duże papryki czerwone lub/i żółte
1 torebka ryżu
450 g mrożonego szpinaku
125 g mozzarelli
250g filetów rybnych bez ości
1 jajko
1 łyżeczka przyprawy do ryb
sól, pieprz
cebula, czosnek- jeśli nie karmisz piersią!
Przygotowanie:
Papryki umyj, przekrój wzdłuż, wydrąż gniazda nasienne. Ugotuj na sypko ryż. Pokrój filety rybne oraz mozzarellę w kostkę. Do dużej miski wrzuć rybę, dodaj jajko, rozmrożony i odsączony szpinak, przyprawy, ewentualnie drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodaj ostygnięty ryż. Wszystko wymieszaj. Faszeruj papryki. Gotowe włóż do rękawa do pieczenia, a następnie piecz 40 minut w 180 st. C.
Do faszerowanych papryk świetnie pasuje sos pomidorowy lub śmietanowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.