wtorek, maja 19, 2015
"BEZ CUKRU", M. Fontana, Grupa Wydawnicza Relacja 2015
Cieszę się, że coraz więcej pisze się o skutkach spożywania cukru. To znaczy, że coś jest na rzeczy. I że społeczeństwu powoli otwierają się oczy, małymi krokami stają się bardziej świadomi całego słodkiego zła.
Książka "Bez cukru" uświadamia o uzależniającym działaniu połączenia trzech najpopularniejszych składników: cukru, soli i tłuszczu. Ta podstępna trójca oprócz tego, że tragicznie wpływa na nasze zdrowie, podnosi też walory smakowe, doprowadzając do chęci jeszcze częstszego jedzenia. Doskonale zdają sobie z tego sprawę producenci wszelkiej żywności, dlatego trudno dziś znaleźć gotowy produkt bez tej trójki. Jednak cukier wydaje się najbardziej zgubny...
Martina Fontana to zwykła kobieta (nie naukowiec), która ponad 10 lat temu postanowiła odstawić cukier. W końcu, z sukcesem jej się to udało, dlatego dzieli się ze swoimi czytelnikami skutecznymi technikami rezygnacji z przesłodzonego życia:
- przeprogramowaniem dawnych wzorców zachowań i dogmatów,
- ratunkowymi ćwiczeniami oddechowymi,
- ćwiczeniami w "odłączaniu",
- ćwiczeniami obrzydzającymi,
- listą paliw i trucizn,
- listą ulubionych produktów spożywczych,
- samodzielnym gotowaniem,
- ruchem/sportem,
- relaksem/ "tu i teraz".
Jeśli więc macie problemy z nadwagą lub co gorsza otyłością, miewacie huśtawki nastroju, kłopoty z koncentracją, problemy ze zdrowiem, być może w zerwaniu ze słodkim nałogiem pomoże Wam ta książka...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.