piątek, stycznia 16, 2015

OBIADKI DLA MALUSZKA OD ZAPRACOWANEJ MAMY


Każda pracująca i aktywna mama wie, ile stresu potrafi przysporzyć wymyślenie i przygotowanie obiadu po pracy dla swojego smyka. Chcemy, by było zdrowo, smacznie i SZYBKO! Nam burczy w brzuchu, maluch płacze głodny i weź kobieto coś jeszcze gotuj...

Znalazłam coś idealnego w takich sytuacjach! Obiadki naturalne, organiczne, gotowe w kilka minut! Zdrowe, smaczne i prawie błyskawiczne :)

Sos pomidorowy ze szpinakiem i brokułami Bio LPO


Sos na bazie włoskich pomidorów, do którego dodano dwa cenne źródła zdrowych składników: szpinak i brokuły. Ale prawdopodobnie są one również dwoma warzywami, które najbardziej odrażają maluchy. Little Pasta Organics rozwiązuje ten problem, gdyż wszystkie składniki są zmiksowane tak, że nie można ich rozpoznać.
Skład: przecier z dojrzałych włoskich pomidorów (78%), szpinak (6%), brokuły (4%), marchew, cebula, oliwa z oliwek Extra Virgin.






Sos pomidorowy z papryką i riccotą Bio LPO

 
Przepyszny sos z włoskich pomidorów, wzbogacony mięsistą czerwoną papryką i kremowym włoskim serem ricotta. Ta kompozycja tworzy ten cudownie obfity, wegetariański sos, który świetnie smakuje z makaronem, a także doskonale nadaje się do uzupełnienia dań z soczewicy i ciecierzycy.
Skład: przecier z dojrzałych włoskich pomidorów (64%), czerwona papryka (9%), ser ricotta (6%), marchew, cebula, oliwa z oliwek Extra Virgin, zioła prowansalskie. Czyli sama natura!




Sosy są gotowe, wystarczy je podgrzać. A co do nich? My kochamy makaron! Dla dzieciaków najlepszy jest taki drobny, by z łatwością mogły go pogryźć, a kilkulatki, by bez nerwów nałożyły go sobie na sztućce. Dla alergików, bądź malców w okolicach 7. miesiąca, polecam makaron bezglutenowy.


A może wolelibyście podać szkrabowi coś bardziej wyszukanego? Proszę bardzo!





Gotowy posiłek po 8. miesiącu Quinola fasola pinto, kukurydza i quinoa. To ekologiczne warzywa bez dodatku glutenu, cukru, soli, zagęszczaczy, orzechów, ziaren, sztucznych barwników i aromatów. To znowu sama natura i uczta dla wegetarian!










Gotowy obiadek po 10. miesiącu Quinola groszek, szpinak i pasternak z quinoa. Skład: ekologiczne warzywa: groszek 27%, gotowana woda, quinoa 21%, szpinak 21%, pasternak 7%, mięta 0,3%. 






Każdy posiłek z serii Quinola zawiera quinoa (komosa ryżowa), należącą do grupy tzw. pseudozbóż, czyli roślin wytwarzających nasiona bogate w skrobię, lecz nie będących zbożami. Nie zawiera glutenu, jest doskonale zrównoważoną kompozycją białek, witamin i minerałów. Między innymi jest źródłem kwasu foliowego, witaminy B1 i B2 oraz składników mineralnych – fosforu, miedzi, żelaza, cynku, magnezu i potasu.

Czy to nie fantastyczne, że po pracy lub ciężkim dniu z innego powodu, nie musimy już stać przy garach, by przygotować zdrowy obiad dla naszego dziecka?! 

Wczoraj taki właśnie gotowy posiłek (a był to makaron gwiazdki z sosem pomidorowym ze szpinakiem i brokułami) uratował mi życie, a moim Dzieciakom żołądek. Miałam lecieć na zakupy, lecz w nocy niespodziewanie rozchorował się Rysiek. W lodówce i zamrażarce pustki, a dwa głodomory chcą ciepły i wartościowy obiad! I w takich awaryjnych sytuacjach warto mieć coś w szafce ;) Ta-dam! Po kilkunastu minutach brzuchy były pełne, a minki zadowolone :)

A chcecie wiedzieć, gdzie można kupić takie zdrowe, ekologiczne smakołyki dla bąblów? Odsyłam Was do sklepu naturalniepyszne.pl :)

1 komentarz:

Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...