Składniki:
1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych
0,5 szklanki płatków jaglanych
0,5 szklanki płatków jęczmiennych
0,5 szklanki płatków orkiszowych
0,5 szklanki poppingu z amarantusa
2 szklanki płatków kukurydzianych
1 szklanka dowolnych bakali
0,5 szklanki płatków jaglanych
0,5 szklanki płatków jęczmiennych
0,5 szklanki płatków orkiszowych
0,5 szklanki poppingu z amarantusa
2 szklanki płatków kukurydzianych
1 szklanka dowolnych bakali
3 łyżki miodu, syropu z agawy, syropu ryżowego lub innego
3 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Do dużej miski wsypujemy wszystkie płatki oraz ulubione bakalie Wszystko mieszamy. W małym garnuszku roztapiamy i łączymy ze sobą olej kokosowy z syropem. Wlewamy stopniowo do miski z płatkami, tak by oblepił składniki. Następnie wymieszaną granolę wsypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 160-180 st. C aż zrobi się złota. Uwaga, trzeba pilnować, by się nie spaliła! Po wystygnięciu przekładamy do pojemnika.
Granola super smakuje z mlekiem, jogurtem lub z samymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdą opinię :) Twoje zdanie na ten temat jest dla mnie niezwykle ważne.